Jesteś tutaj: HomeMEDIA O NASNasz ser ZŁOTNY DOJRZAŁY

Oto nasz ser Złotny dojrzały, bohater programu Przez dziurkę od sera o nas i o naszym gospodarstwie, emitowanym na antenie Kuchnia+. Znalazł się też wśród polskich serów zagrodowych. Gienio Mientkiewicz, prowadzący program,  tak o nim pisze:


"Bardzo pracowita skórka. Bo choć to ser dość młody, to zapachowo zaczepia wszystkich wokoło. Ma przyjemny aromat, ale nie na wszystkie nosy. Ta skórka, to jego główny walor. Środek natomiast bardzo przyjemny, nieco słony, kwaśny. Pięknie się rozchodzi po języku, wręcz rozsmarowuje. Och! To ser dla smakoszy, takich co przejadą dwa województwa, zjadą z równej i bezpiecznej szerokiej drogi, co odnajdą drogę obsadzoną lipami, co zawitają w końcu do serowni, aby z nieśmiałością spytać – macie państwo ten cudny dojrzały złotny? A przy tym tak będą patrzeć w oczy, że serce się kraje i gospodarz spod ziemi a wytrzaśnie choćby jeden. Kulinarnie to akrobata, doprawi sos, farsz, fiknie koziołka, rozleje się na grzance, rozsmaruje się, da się zawinąć w suchą szynkę, poflirtuje z figą. Jeśli by mieć krakersy i ten ser, to nie ma takiej ilości wina, której przy tym nie dałoby się wypić."

Artykuł na portalu KUCHNIA+

Jeśli poczuli się Państwo zachęceni, zapraszamy do naszego SKLEPU FARMERSKIEGO!